Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επανάσταση στην καρδιολογία - αναίμακτες στεφανιογραφίες – τρισδιάστατες εικόνες - νανοτεχνολογία


Οι καρδιολόγοι σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τρισδιάστατες εικόνες από τις στεφανιαίες αρτηρίες των ασθενών τους, κάτι που θα τους διευκολύνει στις διαγνώσεις και στις θεραπείες, χάρη σε νέο λογισμικό που παρουσίασαν Αμερικανοί ερευνητές.
Η νέα τεχνολογία, που μόλις δοκιμάστηκε στους ανθρώπους για πρώτη φορά, βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο των δοκιμών της, όπως αναφέρεται σε σχετική παρουσίαση στο περιοδικό "Circulation" της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Για "πολύ συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία" έκανε λόγο ο επικεφαλής ερευνητής Τζον Κάρολ, καθηγητής ιατρικής και διευθυντής στο καρδιολογικό τμήμα του πανεπιστημίου του Κολοράντο.
Η νέα απεικονιστική μέθοδος επιτρέπει στους γιατρούς να αξιολογούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα το μήκος, τη διακλάδωση και τις γωνίες των αρτηριών της καρδιάς, καθώς και τα "μπλοκαρίσμάτα" που τυχόν υπάρχουν.

Προς το παρόν, οι καρδιολόγοι χρησιμοποιούν εικόνες ακτινών Χ σε δύο διαστάσεις από διαφορετικές γωνίες για να αποκτήσουν όσο γίνεται πιο σφαιρική εικόνα των αρτηριών. Επίσης, με τη βοήθεια καθετήρα, πραγματοποιούν διαγνωστικές στεφανιογραφίες.
Το νέο λογισμικό, αν και χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα συστήματα ακτινών Χ, παράγει τρισδιάστατες εικόνες, μειώνοντας την έκθεση των ασθενών σε ακτινοβολία και συντομεύοντας παράλληλα τον αναγκαίο χρόνο μέχρι τη διάγνωση.

Η μέθοδος, σε επόμενο στάδιο, θα δοκιμασθεί σε πολλά ιατρικά κέντρα ανά τον κόσμο. Οι καρδιαγγειακές νόσοι είναι υπεύθυνες για περίπου 17 εκατ. θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

εφαρμογές της νανοτεχνολογίας   
 Επανάσταση στον τομέα της καρδιολογίας αναμένεται να φέρουν οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στα προσεχή 5-10 χρόνια καθώς με τη χρήση νανοσωματιδίων θα μπορούν να καταστρέφονται οι αθηρωματικές πλάκες και επομένως δεν θα είναι πλέον αναγκαία η αγγειοπλαστική με stend, ενώ σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας τελικού σταδίου η νανοτεχνολογία θα δίνει λύσεις με την αναπαραγωγή μυοκαρδίου.Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Νανοεπιστημών -Νανοτεχνολογίας η καρδιολόγος υποψήφια διδάκτωρ νανοϊατρικής Βαρβάρα Καραγκιοζάκη η οποία διεξάγει έρευνα στο Εργαστήριο Λεπτών Υμενίων Νανοσυστημάτων και Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ
«Έχουμε πάρα πολλές εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στο πεδίο της καρδιολογίας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νανοσωματίδια τα οποία εισερχόμενα μέσω της αιματικής οδού, πηγαίνουν στην αθηρωματική πλάκα την ανιχνεύουν και ρίχνουν φάρμακο το οποίο θα προκαλεί καταστολή και μείωση της πλάκας οπότε τα νανοσωματίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαγνωστικούς σκοπούς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νανοσωματίδια για θεραπευτικούς σκοπούς, δηλαδή να μεταφέρουν τα νανοσωματίδια φάρμακα τα οποία έχουν αναστολείς της αγγειογένεσης της αθηρωματικής πλάκας οπότε να έχουμε μείωση της πλάκας. Η νανοτεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθούν νανοϋλικά νανοεπικαλύψεις οι οποίες θα προάγουν την ενδοθηλιοποίηση των stend το οποίο είναι και το αντικείμενο της διατριβής μου» εξηγεί η κα Καραγκιοζάκη.
Πηγή: Πρώτο Θέμα  Περισσότερες λεπτομέρεις διαβάστε στο σύνδεσμο http://www.radioargos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1277 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος