Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Μουλάρια» που κουβαλούν λεφτά, θα κάνουν παρέλαση το 2011

Ολοένα πιο πιθανό θα γίνει το 2011 να εμπλακεί κανείς στο ξέπλυμα ή στην εκταμίευση κλεμμένου χρήματος μέσω Διαδικτύου.
Η παράνομη δραστηριότητα μέσω Διαδικτύου εξαπλώνεται και εντείνεται η ανάγκη για «μουλάρια που κουβαλούν λεφτά». Τα money mules είναι άνθρωποι που στρατολογούνται για να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή να χρησιμοποιήσουν και δικούς τους για να εκταμιεύσουν ή να ξεπλύνουν χρήμα.

Ένα παράδειγμα:

1. Ανοίγετε ένα mail για προσφορά εργασίας
2. Συμφωνείτε με τον αποστολέα (αγνώστων λοιπών στοιχείων) να δώσετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού (π.χ. τον αριθμό του λογαριασμού σας, το IBAN, όχι όμως τον κωδικό, οπότε αισθάνεστε ασφαλής)
3. Ο λογαριασμός σας την επόμενη κιόλας ημέρα «φουσκώνει» από άγνωστο για σας καταθέτη
4. Εκταμιεύετε ή/και μεταφέρετε μέρος των χρημάτων που λάβατε σε λογαριασμούς που σας υπέδειξε ο «εργοδότης» και κρατάτε τη (γενναία) προμήθεια που σας υποσχέθηκαν
5. Η τράπεζά σας διενεργεί έλεγχο για την μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στον λογαριασμό σας
6. Σας επισκέπτεται η αστυνομία, καλείστε να δώσετε εξηγήσεις για τις τραπεζικές σας συναλλαγές
7. H τράπεζα σας ζητά να επιστρέψετε το σύνολο των χρημάτων που ήρθαν και έφυγαν από το λογαριασμό σας, αφού επρόκειτο για χρήματα που είχαν κλαπεί από λογαριασμό τρίτου που εξαπατήθηκε μέσω phishing και έδωσε user id και password σε πλαστό e-mail.

 Εκμεταλλεύονται επτά, θανάσιμες, δικές μας, αδυναμίες

Στην πραγματικότητα, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν βασίζονται στην τεχνολογία, αλλά στην τάση των ανθρώπων να εμπιστεύονται λάθος άτομα.

Η Ετήσια Έκθεση Ασφάλειας της Cisco αναφέρει επτά «θανάσιμες αδυναμίες» που οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται μέσω παράνομων δραστηριοτήτων κοινωνικής δικτύωσης — είτε με τη μορφή e-mail, συζητήσεων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή τηλεφωνικών κλήσεων.

Πρόκειται για
1.το σεξαπίλ,
2.την απληστία,
3.τη ματαιοδοξία,
4.την εμπιστοσύνη,
5.τη νωθρότητα,
6.τον οίκτο και
7.τη βιασύνη.

Σχόλιο του Kapaka Pappas    Συμβουλέψτε τα παιδιά να μένουν μακριά από τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος