Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τοπικές έκτακτες ειδήσεις

1η Απριλίου 2011 ώρα 5  49΄ πρωινή.

Χθες βράδυ, 31 – 3 – 2011,  το Δ.Σ. του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε:

«Απαγορεύεται να διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα ή να διέρχονται στις κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας πρόβατα, γίδια, γουρούνια, βοοειδή, γαϊδούρια και έτερα μουλαροειδή, όρνιθες, αγριόχοιροι, σκαντζόχοιροι και χελώνες.
Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, ανάλογα με εκείνα του Κ.Ο.Κ. (κώδικα οδικής κυκλοφορίας)».  
  
Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο επειδή από το Μάιο αναμένεται να κατακλείσει την περιφέρεια του Δήμου μας μέγα κύμα τουριστών, κυρίως Γερμανών και Γάλλων. (θα σας αποκαλύψω και το μυστικό, αυτό υποσχέθηκαν η κυρία Μέρκελ και Σαρκοζί στο Δήμαρχό μας κύριο Δημήτρη Γαλλίκα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο εξωτερικό).

Την παραπάνω απόφαση υπερψήφισε σύμπασα συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Μάχη βέβαια δόθηκε για τον καθορισμό των αποστάσεων από τα κέντρα των χωριών.
Η αντιπολίτευση μάλιστα πρότεινε να απαγορευτεί η παραμονή και η διέλευση ζώων σε ακτίνα (3) τριών χιλιομέτρων από τις κεντρικές πλατείες των χωριών. Πολλοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης πρότειναν ακτίνα (2) δυο χιλιομέτρων.

Τέλος επικράτησε η σώφρονα πρόταση του αντιδημάρχου κυρίου Θανάση Γαλύφα, ο οποίος υποστήριξε:   
Η ακτίνα των τριών η δυο χιλιομέτρων είναι πολύ μεγάλη. Έτσι θα υποχρεώσουμε τα ζώα να μένουν στις κορυφές των βουνών χειμώνα – Καλοκαίρι. Εκεί τα καημένα θα γλυτώσουν τα πρόστιμα, αλλά θα ενοχλούνται συνεχώς από τις ανεμογεννήτριες που πρόκειται σύντομα να τοποθετηθούν εκεί, εφόσον βέβαια μας το επιτρέψει ο Δήμο Καυκιάς.  
Πιστεύω, συνέχισε ο κ. Γαλύφας, οι ιδανικές αποστάσεις είναι: στην Καλεντίνη να οριστεί ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την Πλατεία, στο Αστροχώρι και το Διάσελο ακτίνα 990 μέτρων και σ όλα τα υπόλοιπα χωριά, πρώην έδρες κοινοτήτων, ακτίνα 980 μέτρων από τις κεντρικές Πλατείες.  
Σύμπαν το Δ.Σ. σηκώθηκε χειροκρότησε και υπερψήφισε την πρόταση του αντιδημάρχου. 


     

Σχόλια:    1-4-2011 ώρα 13 47΄
 Το Mail μου κατακλείστηκε από απορίες και ερωτήσεις.

Πολλοί ρωτούν: Ο Δήμος δεν έχει Δημοτική Αστυνομία ποιοι θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις;   Απαντώ σε όλους,  κι αν δεν έχουμε μπορούμε ν αποκτήσουμε !   Εξάλλου αφού άπτονται του Κ.Ο.Κ. επί του παρόντος θα τις βεβαιώνει ο (σχολικός) τροχονόμος !  

Ένας γράφει :  Η γάτα του γείτονα επειδή είναι κατοικίδιο εξαιρείται του προστίμου,  παρ όλα που κάθε απόγευμα βολτάρει στην πλατεία του χωριού. Εγώ έχω ένα κατοικίδιο γουρούνι στο προαύλιο του σπιτιού μου.  Δεν είναι άδικο ο Δήμος να μου επιβάλλει πρόστιμο; Ενώ στο γείτονα με τη γάτα όχι !
 Απαντώ ευθέως με τη ρήση του μακαριστού Χριστόδουλου.  Εσύ επειδή δεν έχεις γίδα θέλεις να ψοφήσει και η γίδα του γείτονα !

Ένας άλλος ρωτά:  Γιατί οι κότες απαγορεύονται ενώ οι πάπιες και οι χήνες επιτρέπονται;

Πολλοί άλλοι ρώτησαν:  Όταν βεβαιώνονται παραβάσεις αγρίων ζώων ποιος θα πληρώνει το πρόστιμο;  Μήπως ο κάτοχος του κτήματος;   

Σ  αυτούς απαντώ:  Δε γνωρίζω !  Δε γνωρίζω !  Δε γνωρίζω ! Απευθυνθείτε στον Δήμαρχο !   το τηλέφωνό του είναι: 26810 68 268.  
Κώστας Α. Παππάς 
Ίσως;  αυτά φοβήθηκε ο Δήμαρχος και αποφάσισε τις απαγορεύσεις ζώων στα χωριά  !!!

4 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ1 Απριλίου 2011 στις 3:48 μ.μ.

    ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΝΑΣ ΞΕΡΟΛΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ??

    ΕΝΑΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα λόγω πρωταπριλιάς με κάποιο αστείο ψέμα ασχοληθήκαμε. ΠΑΝΤΩΣ Κονδύλια στο Δήμο για έργα την περίοδο αυτή δεν διατίθενται. Υπάρχει μια στασιμότητα. Μακάρι αργότερα να δοθούν χρήματα για έργα και να αναγγείλουμε κάτι καλλίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης , εγώ πάντα γράφω το mail μου. Μεγάλη μου χαρά θα ήταν συνδημότες και ετεροδημότες (επώνυμα ή ανώνυμα) να μου στείλουν προτάσεις και κείμενα για ανάρτηση. Εγώ κάποιες προσωπικές προτάσεις - ιδέες, που είχα τις έχω αναρτήσει.
    Μεγαλύτερη ανταπόκριση βρίσκω από εκείνους που δεν γνωρίζουν internet. Στο χωριό μου αφηγήθηκαν κάποια γεγονότα που ήδη έχω αναρτήσει και σχολιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ετεροδημότη, σήμερα αργά το βράδυ ή αύριο πρωί, θα ανεβάσω στο blogspot ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Θα ήθελα τη στήριξη όλων των αναγνωστών. Αφορά τους δικούς μας ανθρώπους, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος