Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος στο περιοδεύον στρατιωτικό συμβούλιο, για εξετάσεις υγείας.


Πριν το 1945 στο χωριό μας είχαν γεννηθεί και δυο παιδιά με σύνδρομο  Down  (ντάουν).
Ο Λάζος και ο Γιώργος.
Ο Λάζος ήταν πολύ κοινωνικός και αγαπητός. Πάντα τις Κυριακές κατέβαινε στο χωριό, καθότανε στα καφενεία, συζητούσε με όλους, είχε για όλα τα θέματα άποψη, έπινε και τα ουζάκια αν έλαχε. Δυστυχώς όμως σε μικρή ηλικία,  πριν τα 40 του  χρόνια πέθανε. Όπως είναι γνωστό τα άτομα αυτά δεν ζουν και πολλά χρόνια.  
Ο άλλος ήταν ο Γιώργος. Ήταν φιλήσυχος, με λίγες κοινωνικές σχέσεις. Στην εκκλησία πήγαινε, αλλά στα καφενεία δεν καθότανε. Ο Γιώργος κατ εξαίρεση έζησε πολλά χρόνια και πέθανε σε μεγάλη ηλικία.  Ήταν πολύ αγαπητός στους γείτονες, τους οποίους επισκέπτονταν τακτικά. Για να περνάει την ώρα του, επειδή δεν μπορούσε να κάνει αγροτικές δουλειές, είχε μαζέψει πολλά σχοινιά και τα έκανε κουβάρια. Όταν του τελειώνανε τα σχοινιά, ξετύλιγε ένα κουβάρι για να το ξανακάνει απ την αρχή. Όσοι τον ρωτούσαν τι τα θέλεις Γιώργο τα κουβάρια;  απαντούσε «θα φτιάσω κουρελού».  Πάντως μέχρι που γέρασε κουρελού δεν έφτιασε.

Ο Γιώργος όταν έφτασε 18 χρονών κλήθηκε, όπως και όλοι οι συνομήλικοι του από τη Στρατολογία Άρτας, να περάσει από περιοδεύον στρατιωτικό συμβούλιο. 
 Με τη συνοδεία ενός εκ των μεγαλυτέρων αδελφών του τη συγκεκριμένη ημερομηνία παρουσιάστηκε στο στρατόπεδο Άρτας.
Ο αδελφός του Γιώργου μίλησε στο στρατολόγο για το πρόβλημα του Γιώργου, αλλά ο στρατολόγος είπε,  ότι πρέπει να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες για να δώσουν οι στρατιωτικοί γιατροί την απαλλαγή. O  Γιώργος  όμως, δεν ήθελε επουδενί να ξεβρακωθεί.
Αφού ξεβρακώθηκαν όλοι οι συνομήλικοί του,  ένας στρατιώτης τον πήρε από το χέρι, άνοιξε την πόρτα μια μεγάλης αίθουσας και τον έβαλε μέσα.
Ο Γιώργος βλέποντας τους συνομήλικους ξεβράκωτους, δεν έχασε την ψυχραιμία του και τους σιχτίρισε όλους.
Ους - Ους γαϊδούρια τους είπε !
Ένας λοχίας τον διέταξε αυστηρά.
-Έλα – Έλα μην αργείς ξεβρακώσου και εσύ γρήγορα.   
-Ους – Ους και σε σένα γαϊδούρι !!!  ο Γιώργος απαντά και ανοίγοντας την πόρτα της αίθουσας φεύγει.  Οι γιατροί βέβαια με τη μικρή αυτή παρουσία υπέγραψαν την απαλλαγή  από τα στρατιωτικά του καθήκοντα. 

Αν δεν είδατε το βίντεο « Ο Καραϊσκάκης απαντά» δες τε το  ΤΩΡΑ στο σύνδεσμο:   http://anokalentini.blogspot.com/2011/05/video.html        

10 Μάη 2011 Κώστας Α. Παππάς 





Διαμέρισμα 40 τετραγωνικών 3ου ορόφου  πολυτελέστατο, παραδίδεται από τον κατασκευαστή τέλος Μάη. Ανεξάρτητα κουζίνα, σαλόνι με τζάκι, υπνοδωμάτιο.  Γκαράζ στην πυλωτή, αποθήκη στο υπόγειο. Κοντά στους σταθμούς  Νομισματοκοπείου και Αγίας Παρασκευής. Τηλέφωνο 697 8143 148. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος