Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεά μετοχής 670 δισ. Ευρώ


Ιστορικό της υπόθεσης με λίγα και απλά λόγια.
Ιδιώτης έχει στην κατοχή του Τραπεζικές μετοχές του 1932 αξίας πολλαπλάσιας του Ελληνικού χρέους.

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται  κυρίως στην Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί, λόγω της πτωχεύσεως του Ελληνικού Κράτους και επειδή  οι μετοχές ήταν σε δραχμές.

Οι μετοχές όμως αυτές δεν αγοράστηκαν με χαρτονομίσματα, αλλά με χρυσό και εγγυητής κάθε μετοχής ήταν και είναι η Τράπεζα της Γαλλίας. Επομένως επειδή η αξία του χρυσού ουδέποτε εκμηδενίστηκε για τον ίδιο λόγο και οι αξία των μετοχών δεν εκμηδενίστηκε ποτέ.

Πρόσφυγες είχαν κρατήσει μερικές στα σεντούκια τους. Μετά το 1940 ζήτησαν ρευστοποίηση, αλλά η επίσημη απάντηση ήταν ότι οι μετοχές αυτές δεν είχαν καμία αξία.

Σήμερα, 40 μετοχές κατέχει η οικογένεια Σώρρα από την Πάτρα. Ήρθε σε επαφή με νομικούς τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Η μεγάλη έκπληξη

 Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμά του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Και ενημέρωσαν το Διοικητή της κ. Προβόπουλο.

Η οικογένεια Σώρρα ίδρυσε μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Δωρίζει 4 μετοχές στην «END».

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 
Κώστα Α. Παππά.
Αν η Ιστορία αυτή έχει βάση αλήθειας, τότε θα δούμε αν και κάποιοι απ απ τους πολιτικούς θα φανούν πατριώτες. Φανταστείτε αν μια Ελληνική οικογένεια ξεχρεώσει το Ελληνικό Κράτος στη βουλή από τους 300 δεν πιστεύω να επιβιώσουν πολιτικά περισσότεροι των 10 βουλευτών.
Να δούμε μπροστά στο δίλλημα του αφανισμού τους, θα στηρίξουν τις απόψεις της οικογένειας Σώρρα;

Λέγεται ότι ο χρυσός κατατέθηκε στην Τράπεζα το 1932.

Λέγεται ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες μετοχές στα χέρια ιδιωτών. Κρατήθηκαν ως ενθύμιο. Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 150.  

Ο βουλευτής Βελόπουλος σήμερα 21.9.2011, κατέθεσε σχετική επερώτηση στη βουλή. Ο Υπουργός  Οικονομίας πρέπει σύντομα να δώσει απαντήσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΥ:  "στο ξυπνήστε ρε"


…… πρόκειται για πολιτική φούσκα “made in London” και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού η Ελλάδα ψάχνει απο μηχανής θεούς να τη σώσουν ενόψει εξόδου απο την ευρωζώνη, χρεοκοπία και εκλογές. …….

2 σχόλια:

  1. 30 τρισεκατομμύρια ευρώ είναι κάτι παραπάνω και από το διπλάσιο χρέος των ΗΝΩΜΕΝΩN ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ !!!

    Αν στα σεντούκια βρεθούν πολλές, η αξία της κάθε μιας θα μειωθεί σημαντικά.

    Αν κάποιοι «επιτήδειοι» με ελάχιστες μετοχές καρπούνται σήμερα τα 30 τρισεκατομμύρια ευρώ θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Φοβάμαι οι «επιτήδειοι» να μην είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην Εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (23.9.2011) είπε:
    To 1932 με τη συγχώνευση, Η τράπεζα ΑΝΑΤΟΛΗΣ παρέδωσε στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 562 τόνους χρυσού !!! Παρέδωσε και μια τεράστια ακίνητη περιουσία !
    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ απάντησε εγγράφως ότι η εκκαθάριση έγινε. Αν έγινε ας δώσει στον τύπο τα έγγραφα. Τους 562 τόνους χρυσού κατέχουν οι σημερινοί δανειστές μας !!!
    Αν δώσουμε εγγύηση ΜΟΝΟ ΜΙΑ μετοχή υπερκαλύπτουμε όλο το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. Θα μπορούσαμε να δανειζόμαστε πάμφθηνα απ τις αγορές χωρίς όρια και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !
    Μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση διαπραγμάτευσης και όχι μια Ελληνική οικογένεια !!!
    Με το θέμα ασχολούμαι εδώ και 8 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος