Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ενωμοτάρχης στο ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟ

by Kapaka Pappas/ Facebook  on Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:21 π.μ.

Υπενθυμίζω ότι μέχρι το 1912, η έδρα του Δήμου Ηράκλειας ήταν το Βελεντζικό. Ένα κλιμάκιο της χωροφυλακής με δυο χωροφύλακες και ένα ενωμοτάρχη ανέβηκαν στο Βελεντζικό για κάποια σοβαρή υπόθεση. Φτάνοντας στο καφενείο ο ενωμοτάρχης λέει στον  καφετζή.
_Θέλουμε να ειδοποιηθεί ο Δήμαρχος, θέλουμε να μας φροντίσει.
_Ο Δήμαρχος είναι στο βουνό με τα πρόβατα, αλλά πέστε μου τι θέλετε,  θα αναλάβω εγώ να σας εξυπηρετήσω, απαντά ο καφετζής.
 _Εμείς θα μείνουμε εδώ πέντε έξι μέρες, θέλουμε να μας εξασφαλίσετε Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η και Δ Ι Α Μ Ο Ν Η, λέει ο ενωμοτάρχης.
_ Τη διατροφή θα την αναλάβω εγώ, θα περάστε καλά, "ΔΙΑ   ΜΟΝΙ";;;  τι να σου πω, είναι λίγο δύσκολο, έχουμε μια χήρα στο χωριό, αλλά εσείς είστε και πολλοί , θα δούμε, αν μπορεί να γίνει κάτι…….
(Μου το αφηγήθηκε κάποιος χωριανός σας, αλλά δε θέλει να φανερώσω το όνομά του.)




Εωράκαμεν τους ληστάς


Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο Κιλκίς. Γράφτηκε  στις 7 Απριλίου 1923 και αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα:

 Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε ρε παλιοπούστηδες  γαμώ το σταυρό σας» και ανταπαντησάντων «κλάστε μας τα αρχίδια», απέδρασαν.

Μια παρόμοια αναφορά

Λέγεται ότι στάλθηκε από Αστυνόμο της περιοχής μας, στη Διοίκηση χωροφυλακής Άρτας. « Σε οικισμόν  της Μεγαλόχαρης λίθος κυλιστής εφόνευσε έξ». Με το έξ εννοούσε  αίγα = γίδα. Η Διοίκηση Άρτας αμέσως απαντά. «Αναφέρατε άμεσα τα ονόματα των φονευθέντων…………». Ο Αστυνόμος συνεχίζει  «Δεν πρόκειται περί ανθρώπων, αλλά περί γίδας σιούτας κανούτας κουτσοκέρας».
Κώστας Α. Παππάς Σεπτέμβριος 2010.
Διαβάστε "ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ¨  Ο Καραπάνος και οι ρουφιάνοι του         
                                                       Ο Υπουργός της Καλεντίνης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος