Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν αναπληρώθηκαν τα κενά στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης


Χωρίς ιατρικό προσωπικό τα 9 από τα 19 περιφερειακά ιατρεία αρμοδιότητας του εν λόγω Κέντρου. Αποδυναμώνεται το Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους, ενώ παράλληλα χωρίς γιατρούς παραμένει μεγάλος αριθμός περιφερειακών ιατρείων.

Μετά τον αγροτικό γιατρό που παραιτήθηκε και έναν γενικής ιατρικής που συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι, χωρίς οι θέσεις να αναπληρωθούν, το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με έναν γενικό γιατρό και ένα παθολόγο, καθώς επίσης με έναν οδοντίατρο και έναν παιδίατρο. Την ίδια στιγμή οι επισκέψεις των ανθρώπων που πάνε να εξεταστούν ανέρχονται σε 1.500 περίπου κατά μέσο όρο το μήνα, οπότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους γιατρούς είναι υπεράνθρωπες, όμως υπάρχουν και όρια αντοχών.
Απ’ ότι μας ανέφερε ο διευθυντής γιατρός του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης κ. Βενέτης ο ίδιος εξέτασε σε μια μέρα 150 άτομα και σ’ άλλο χωριό 70! Πόσο όμως μπορεί να κρατήσει αυτό και μπορούν αλήθεια να βρεθούν συνάδελφοί του να τον μιμηθούν;
Νέες προσλήψεις δεν έγιναν, μας ανέφερε και προβλέπει πως τα κενά που υπάρχουν δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε σε τρεις με τέσσερις μήνες. Τέλος του χρόνου ο κ. Βενέτης βγαίνει σε σύνταξη αλλά με όλα όσα συμβαίνουν αναφορικά με τις ελλείψεις σκέφτεται πολύ σοβαρά να τα εγκαταλείψει νωρίτερα, καθώς όλες οι εκκλήσεις του πέφτουν στο κενό.
Δεν είναι ωστόσο μόνο το Κέντρο Υγείας που έχει έλλειψη γιατρών. Από τα 19 περιφερειακά ιατρεία που ανήκουν στην επιρροή του εν λόγω Κέντρου, γιατρούς δεν διαθέτουν τα εννιά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που από τα 19 περιφερειακά ιατρεία εξυπηρετούνται 30 περίπου χωριά. Δηλαδή μέρος της ορεινής και ημιορεινής ζώνης κι όλος ο κάμπος. Χωρίς γιατρό παραμένει για παράδειγμα το Κομπότι των 3.000 κατοίκων, μας είπε ο κ. Βενέτης, καθώς επίσης οι Κωστακιοί (γέννησε η γιατρός και για ένα χρόνο θα έχει άδεια), η  Βίγλα, το Κομμένο από το οποίο εξυπηρετούνται άλλα τρία χωριά, οι Πηγές, οι Μελάτες, το Κλειδί κ.λ.π.

Πηγή:  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Δευτέρα 19.9.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος