Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Λάζαρος και ο παπάς του Κοτσανόπουλου

Ο συχωρεμένος ο Λάζαρος Σκούρας,  παλιός ταχυδρόμος του Λούρου και της ευρύτερης περιοχής, κατάγονταν απ τη Βρυσούλα Πρεβέζης.
Πριν το 1960 με τα πόδια και αργότερα με μια μηχανή SACHS,  γύριζε καθημερινά όλα τα χωριά.  Σφηνωτό, Κοτσανόπουλο, Βρυσούλα,  Ρευματιά, Σκιαδά, Τρίκαστρο Σερζιανά, Άνω Ράχη και πολλά άλλα.
Ο παπάς του Κοτσανόπουλου, λίγο μικρότερος στην ηλικία, κατοικούσε στο Λούρο και  ήταν φίλος του Λάζαρου. Δεν ενθυμούμαι το όνομά του, θυμάμαι όμως ότι ήταν πολύ κοινωνικός, πολύ αστείος, ευχάριστος πάντα στις παρέες και αριστερών πεποιθήσεων. Πολλές φορές ο Λάζαρος, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του μετέφερε τον παπά απ το Λούρο στο Κοτσανόπουλο ή και αντίστροφα.

Ο Λάζαρος, σε κάποια προεκλογική περίοδο, κατεβαίνοντας απ το Κοτσανόπουλο για το Λούρο συνάντησε τον παπά. Τον ανέβασε στη μηχανή  και ξεκινώντας, ο παπάς προσπαθούσε με επιχειρήματα να πείσει το Λάζαρο να ψηφίσει το ΚΚΕ. 
Ο Λάζαρος ήταν «παιδί» του Ζέρβα και δεν ήθελε ούτε να ακούσει για το ΚΚΕ. Ο ταχυδρόμος αρνούνταν κατηγορηματικά, αλλά ο παππάς σαν φίλος επέμενε. Πριν φτάσουν στο Σφηνωτό ο Λάζαρος σταμάτησε προσποιούμενος ότι θέλει να κατουρήσει. Μόλις ο παπάς κατέβηκε, ο Λάζαρος καβάλησε τη μηχανή και ξεκίνησε.
Ο παπάς άρχισε να τρέχει ξοπίσω του λέγοντας,
-        Λάζαρε άσε τ αστεία, μη μ αφήσεις,  έρχεται βροχή, δεν κρατάω ομπρέλα και θα μουσκέψω εδώ στην ερημιά. Ο Λάζαρος αναπτύσσοντας ταχύτητα απάντησε,
-          Φτάνοντας στο Λούρο θα ειδοποιήσω το ΚΚΕ και θάρθει να σε πάρει !

Ρώτησα και τον παπά,
-          Αλήθεια σ εγκατέλειψε ο φίλος σου στο δρόμο;
-      ΟΧΙ, είχε σκοπό να με αφήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν σταμάτησε, εγώ γανζώθηκα καλύτερα στη μηχανή, Λάζαρε άσε τις κουταμάρες μέχρι το Σφηνωτό θέλω να με πάρεις. Έχω δουλειά εκεί. Ο Λάζαρος γκάζωσε και σταμάτησε στο Λούρο, στο ταχυδρομείο απέξω. Εκεί τον ευχαρίστησα και έφυγα βιαστικά για το σπίτι, με περίμενε η παπαδιά!  
Στο δρόμο παλιότερα είχε αφήσει ένα άλλο φίλο μας,  που επέμενε στο Λάζαρο να παντρευτεί, το πάθημα του φίλου μας με γλύτωσε, κατέληξε ο παπάς του Κοτσανόπουλου.
Ο Λάζαρος ενώπιον του παπά, επέμενε ότι εγκατέλειψε στο δρόμο και τους δυο φίλους, επειδή πολλές φορές καταντούσαν με την επιμονή τους κουραστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος