Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Έκτακτη εισφορά στη ΔΕΗ. Νέα εγκύκλιος οδηγίες, εξαιρούνται οι άποροι

Συνιστώ στους απόρους (ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής ή ένταξής τους στο μειωμένο τέλος των 0.50 λεπτών ανά τ.μ.


Απόσπασμα της διορθωτικής εγκυκλίου (2-12-2011) για το χαράτσι στη ΔΕΗ.

………………     Η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, εάν:

α) συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ή στο πρόσωπο ατόμου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά, κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 του ΚΦΕ, και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους (όπως π.χ. όταν ο χρήστης υποστηρίζεται μηχανικά)

β) ο κύριος του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το τέλος είναι και χρήστης του, διαβιεί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων,  πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η εξαίρεση και κρίνεται ότι η καταβολή του τέλους θα θέσει, ενόψει των συνθηκών υπό τις οποίες διαβιεί, σε προφανή άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου ή  των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά κατά τις διατάξεις του  άρθρου 7 του ΚΦΕ.

Αρμόδιο όργανο για την διαπίστωση της συνδρομής των ανωτέρω προϋποθέσεων αναστολής της διακοπής είναι τριμελής επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε Δ.Ο.Υ.. Οι επιτροπές θα λειτουργήσουν άμεσα και θα επιλαμβάνονται των αιτήσεων των ενδιαφερομένων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ για τη φορολογία του εισοδήματός τους. …….  ………

Συνιστώ στους απόρους (ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής ή ένταξής τους στο μειωμένο τέλος των 0.50 λεπτών ανά τ.μ.

*  Αγαπητοί συνδημότες του Ραδοβυζίου, που παραμένετε και κατοικείτε μόνιμα  στα χωριά μας «τα Άγραφα» τα πανέμορφα αλλά τα πλέον άγονα  χωριά της Ευρώπης,  είναι πασιφανές ότι  πολλοί από σας έχετε πενιχρά εισοδήματα. Ως εκ τούτου μπορείτε να ενταχθείτε στην παράγραφο (β) της παραπάνω εγκυκλίου.  

*  Συνιστώ λοιπόν σε όσους έχετε γονείς που μένουν στα χωριά μας, ηλικίας 75 και άνω ετών και ζουν με μια πενιχρή σύνταξη, χωρίς άλλα εισοδήματα, να συντάξετε αντ αυτών, αίτηση εξαίρεσης της καταβολής του τέλους, παρόμοια με το παρακάτω σχέδιο και να την στείλετε στη Δ.Ο.Υ Άρτας.

*  Επίσης όσοι είστε νεότεροι και ζείτε στα χωριά μας με πενιχρά εισοδήματα, να πείτε στα παιδιά σας να γράψουν μια αίτηση και να την καταθέσετε ή να την στείλετε Ταχυδρομικώς στην Δ.Ο.Υ Άρτας, προκειμένου να απαλλαγείτε από το χαράτσι ή να ενταχθείτε στο μειωμένο τέλος των 0,50 λεπτών ανά τ.μ.

* Ελπίζω οι επιτροπές να μην λειτουργήσουν με κομματικά κριτήρια !

* Όποιοι έχετε εντοπίσει λάθη σε παλαιότητα, τιμή ζώνης ή τετραγωνικά θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο  δήμο μας ως 20 Ιανουαρίου 2012. Τα λάθη αυτά θα διορθωθούν από το Δημαρχείο.

* Πιστεύω ότι την άνοιξη του 2012 ο νόμος θα αλλάξει και τα τέλη της ακίνητης περιουσίας θα βρουν άλλο τρόπο να τα εισπράξουν, διότι μέχρι τότε ένα ποσοστό  λογαριασμών μεγαλύτερο από το 30% λόγω Οικονομικής Αδυναμίας δεν θα πληρωθεί και η ΔΕΗ θα βρίσκεται στα πρόθυρα της Χρεοκοπίας.

(NEO) 23 Δεκ 2011  στείλτε ηλεκτρονικά  την αίτηση κάντε κλικ εδώ


Άσχετα με το τι θα γίνει την άνοιξη σας συνιστώ μην παραλείψετε να υποβαλλετε την Αίτηση.
ΑΙΤΗΣΗ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
 Με αντιγραφή επικολλήστε την Αίτηση σ ένα φύλλο στο Word για να γράψετε τα στοιχεία σας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΑΙΤΗΣΗ
του / της
Ονοματεπώνυμο
 Παπαδόπουλου Αθανασίου
Α.Φ. Μ.  0940 ………  
Διεύθυνση
 Άνω Καλεντίνη ΑΡΤΑΣ
Α.Δ.Τ.   Τ 345851
 Θέμα:    απαλλαγής της έκτακτης εισφοράς ακινήτων ή ένταξής μου στο μειωμένο τέλος των 0.50 λεπτών ανά τ.μ.
Συνημμένα:
Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ
Αρ. Πρωτοκόλλου:   ________________
Ημ/νια Πρωτοκόλλου:   _____________
ΠΡΟΣ
τη Δ.Ο.Υ. Άρτας
Παρακαλώ να κάνετε δεκτή την αίτησή μου για τη μη καταβολή του τέλους ακινήτων, που έχει επιβληθεί στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με αριθμό παροχής:
         9  35041648 – 01  1
______________________________
Λόγω*
Είμαι 91 ετών (έτος γέννησης 1920) η σύζυγός μου είναι  87 ετών. Λαμβάνουμε την κατώτερη ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΓΑ (342 ευρώ μηνιαίως) και δεν έχουμε άλλα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. 
Λόγω ηλικίας, αντιμετωπίζουμε πολλαπλά προβλήματα Υγείας. Είμαστε υπερήλικες, ανήκουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αδυνατούμε να πληρώσουμε το τέλος ακινήτων των 270 ευρώ, που έχει επιβληθεί στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας μου.  
Είμαι Κύριος και Χρήστης του Ακινήτου. Επισυνάπτω φωτοαντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ
Παρακαλώ να με απαλλάξετε ή  με εντάξετε στο μειωμένο τέλος των 0,50 λεπτών ανά τ.μ.
 Ο/Η   αιτών/ούσα



2 σχόλια:

  1. Στην πρώτη δόση εκδόθηκαν 6,5 εκατομμύρια λογαριασμοί. Τα δύο δίμηνα θα εκδοθούν 13 εκατομμύρια λογαριασμοί που έχουν την έκτακτη εισφορά του 2011. Από αυτά το 20% (τουλάχιστον 2,5 ως 3 εκατομμύρια λογαριασμοί) δεν θα πληρωθούν λόγω οικονομικής αδυναμίας.
    Η πλειοψηφία των λογαριασμών αυτών είναι σε ονόματα παλαιών ιδιοκτητών, παλαιών ενοικιαστών πεθαμένων πριν δεκαετίες, ……. …….. Η εφορία ούτε σε μια δεκαετία δεν πρόκειται να βρει τους πραγματικούς οφειλέτες !!! Στην Καλεντίνη υπάρχει λογαριασμός ρεύματος στο όνομα Κακαβούλης !!! Τον ξέρει κανείς ;;; Μήπως έχω άδικο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ΝΕΟ) την αίτησή σας από σήμερα μπορείτε να την υποβάλετε και ηλεκτρονικά από τους συνδέσμους:
    1)https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta και
    2) http://anokalentini.blogspot.com/2011/12/blog-post_835.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος