Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Απόψεις. Germanos ante portas


12.02.2012.  Σήμερα είναι ανάστατη η πολιτική ηγεσία της χώρας. Για πρώτη φορά εδώ και 37 χρόνια βλέπουμε να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών ιδίων κομμάτων,  από εκείνη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ.
Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε τρία στρατόπεδα.

* Στο πρώτο στρατόπεδο ανήκουν οι βουλευτές κυρίως του ΚΚΕ, που θέλουν μια Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, αδιαφορώντας αν θα χρεοκοπήσουμε.

* Ένα άλλο στρατόπεδο ευρύτερο,  έχει την άποψη «εκβιάστε τους εκβιαστές τοκογλύφους».

* Τέλος το στρατόπεδο της πλειοψηφίας των βουλευτών συγκλίνουν και θα ψηφίσουν σήμερα τη νέα δανειακή σύμβαση, επειδή πιστεύουν «Hannibal (Αννίβας) ante portals».  Πιστεύουν ότι η χρεοκοπία είναι  καταστροφή της χώρας και βρίσκεται στο κατώφλι της  πόρτα μας.   

Ποιος είναι ο πατριώτης και ποιος ο μειοδότης; Ποιος τελικά έχει δίκιο;
Κατά τη δική μου άποψη και εν αντιθέσει με εκείνη του δικαστή*  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.  Όλοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Αν επιλέξουμε την άποψη του πρώτου στρατοπέδου, η χρεοκοπία θα μας φέρει στην εποχή της πείνας και της εξαθλίωσης του 1941- 42. Ίσως και ακόμη χειρότερα. Τότε υπήρχε κτηνοτροφία, γεωργική παραγωγή. Υπήρχε αυτάρκεια στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.   Σήμερα ημείς οι καλομαθημένοι δεν παράγουμε τίποτε.  Ούτε κρεμμύδια δεν παράγουμε. Τις συνέπειες της χρεωκοπίας τις αναφέραμε στο ιστολόγιό μας το καλοκαίρι του 2011.  "Η πρόνοια σώζει ο πανικός σκοτώνει"  και "Πτώχευση, επιστροφή στη δραχμή. Τι απαντούν οι αναγνώστες μας"
Επί πλέον πρέπει να έχουμε υπόψη,  ότι γύρω μας υπάρχουν εχθροί και ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ  !  Το μόνο παρήγορο είναι ότι αν χρεοκοπήσουμε τώρα,  μπορούμε μονομερώς να διαγράψουμε ένα μεγάλο μέρος το ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.   Θα ακολουθήσει διεθνής πολιτική και οικονομική εγκατάλειψη, με όποιους κινδύνους εξωτερικής πολιτικής συνεπάγεται.  

Αν επιλέξουμε την άποψη «εκβιάστε τους εκβιαστές»,  το Μάρτη  θα καταλήξουμε  στην άταχτη χρεοκοπία !
 Μη πιστεύεται ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου !  Κανείς δε μας φοβάται, κανείς δε μας λυπάται. Με την επανάσταση του 1821 πιστεύαμε ότι θα μας στηρίξει η Ρωσία, η Αγγλία, η Ευρώπη. Όλοι κράτησαν αποστάσεις με εξαιρέσεις ελαχίστων  μεμονωμένων  Ευρωπαίων φιλελλήνων που πολέμησαν και  θυσίασαν τη ζωή τους μαζί με τους δικού μας ήρωες.
Οι υποστηρικτές λένε ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΕ η αποπομπή ενός μέλλους από τη νομισματική ένωση. ΝΑΙ,  πράγματι δεν προβλέπεται, αλλά αν το ξεστομίσει η Μέρκελ, όλοι και παμψηφεί σε μια εβδομάδα θα αλλάξουν τον κανονισμό και θα μας πετάξουν σα σκουπίδι. Μήπως επιτρεπόταν να βομβαρδίσουμε τη Λιβύη;   

Οι πολλοί μας μισούν, πολλοί μας ζηλεύουν, ελάχιστοι μας αγαπούν.    
Πιστεύαμε για 500 ολόκληρα χρόνια, ότι ο Αρχάγγελος θα ανοίξει την Πύλη της Αγιάς Σοφιάς, θα σημάνουν τα σήμαντρά της και οι Τούρκοι πανικόβλητοι θα κρυφτούν στα βάθη της Ασίας !  Πέρασαν 558 χρόνια από την άλωση και ο Αρχάγγελος δεν εμφανίστηκε.  Ας μην τρέφουμε λοιπόν αυταπάτες !

Αλλά η βουλή σήμερα θα υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Με πολλές θυσίες θα γλυτώσουμε προσωρινά τη χρεοκοπία.  Σύντομα θα μας ζητήσουν κι άλλα – κι άλλα μέτρα. Σήμερα χρωστάμε περίπου 120 δις ευρώ νέα δάνεια.
Με το κούρεμα (PSI) εκδίδοντας τα νέα ομόλογα, θα χρεωθούμε αυτόματα άλλα 100 δις. Για τη στήριξη των τραπεζών, πληρωμή τοκοχρεολυσίων θα δανειστούμε άλλα 130 δις. Σύντομα το νέο χρέος του Ελληνικού  Δημοσίου (Βρετανικού δικαίω) θα εκτιναχθεί στα 350 δις.
Με τα νέα δάνεια θα μας δέσουν χειροπόδαρα  και  ύστερα θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.
Τότε θα μας πάρουν ότι ανήκει στο κράτος. Ιδιοκτησίες του δημοσίου, Μουσεία, θαλάσσιο και υπόγειο  πλούτο, όλες τις τράπεζες,  καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σ αυτές !  Όταν ο Γερμανός αναλάβει την τράπεζα, δεν θα καταλαβαίνει «εξαιρείται του πλειστηριασμού η πρώτη κατοικία» !!! Θα γίνουμε μια «σύγχρονη αποικία τους» !!!

Πιστεύω ότι έτσι είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η όλη ΑΛΗΘΕΙΑ. Τουλάχιστο αυτή τη στιγμή οι «βολευτές» διχάστηκαν γιατί δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα.  “Germanos ante portas”. 

Δεν παύω όμως να είμαι και λίγο αφελής, πιστεύοντας ότι ο Αρχάγγελος με τη μορφή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ίσως μας σώσει. Αυτό πίστευα από το 2010 και εξακολουθώ αμυδρά να το πιστεύω.-
 Κώστας Α. Παππάς.     

Δικαστή*
Ένας δικαστής αφού  άκουσε με προσοχή το κατήγορο  λέει, μάλιστα κύριε έχετε δίκιο.
Στη συνέχεια άκουσε με προσοχή την  απολογία του κατηγορουμένου  και ξαναλέει, έχετε δίκιο.
Πετιέται και ένας ακροατής και του λέει, Μα κύριε πρόεδρε πως είναι δυνατό να έχουν και οι δυο δίκιο;
Και εσείς κύριε δίκιο έχετε,  απάντησε ο δικαστής.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος