Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το τηλέφωνο των ταξιτζήδων στο Λούρο


Πριν το 1980 και για αρκετά χρόνια οι ταξιτζήδες του Λούρο Πρέβεζας,  στην πλατεία σ ένα τραπεζάκι,  εγκατέστησαν ένα τηλέφωνο. Σ αυτό το τηλέφωνο τηλεφωνούσαν όσοι κάτοικοι της περιοχής ήθελαν να επικοινωνήσουν με τους ταξιτζήδες. Συνήθως, δυο ή και περισσότεροι ταξιτζήδες εκεί στην πλατεία παρευρίσκονταν από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ.
Το τηλέφωνο αυτό για πολλά χρόνια  εξυπηρετούσε πολύ τους κατοίκους και ακόμη περισσότερο τους ταξιτζήδες, χωρίς κανένα πρόβλημα παρότι ήταν υπαίθριο.

Είχε φραγή εξερχομένων κλήσεων και οι ταξιτζήδες  πλήρωναν στον ΟΤΕ μόνο την πάγια συνδρομή.
Ενώ όλα πήγαιναν κατ ευχήν, ένα δίμηνο οι ταξιτζήδες έλαβαν ένα υπέρογκο λογαριασμό. Αμέσως διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΤΕ, ο οποίος σε πρώτη φάση τους ενημέρωσε ότι το υπέρογκο ποσό οφείλεται σε κλήσεις εξωτερικού ΠΛΗΡΩΤΕΕΣ στον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.  Δεν υπήρχε κανένα λάθος και ο λογαριασμός έπρεπε να εξοφληθεί κανονικά.
Τελικά πλήρωσαν τον υπέρογκο λογαριασμό, ζητώντας με αίτηση ο ΟΤΕ να διαλευκάνει την υπόθεση και να εντοπίσει τα άτομα που έκαναν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.  

Αλλά,  η Ελληνική πονηριά  πολλές φορές ξεπερνά και τα όρια της φαντασίας.
 
Μετά από πολλούς μήνες διαπιστώθηκε ότι:
Άγνωστο άτομο από την USA, όταν εδώ στην Ελλάδα η ώρα ήταν 3 μετά τα μεσάνυχτα, έμπαινε σε θάλαμο τηλεφωνικής εταιρίας USA και ζητούσε να μιλήσει με τον αριθμό τηλεφώνου  των ταξιτζήδων, με συνδιάλεξη ΠΛΗΡΩΤΕΑ στον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ. Η Αμερικάνικη εταιρία επικοινωνούσε με τον ΟΤΕ ΑΘΗΝΩΝ μεταβιβάζοντας το μήνυμα. Η τηλεφωνήτρια (ΟΤΕ ΑΘΗΝΩΝ) μη γνωρίζοντας ότι ο καλούμενος αριθμός ανήκει σε ταξιτζήδες και ότι το τηλέφωνο είναι υπαίθριο, καλούσε το νούμερο. Εκείνη την ώρα στην πλατεία ήταν ολομόναχος ο δράστης, ο οποίος με άνεση σήκωνε το ακουστικό.
 Η τηλεφωνήτρια τον ρωτούσε:
Σας ζητά από Αμερική η mis …………….  .  Δέχεστε να μιλήσετε μαζί της, με συνδιάλεξη πληρωτέα από εσάς;
Ευχαρίστως !!! απαντούσε ο δράστης.
Γινόταν κανονικά η σύνδεση με την Αμερική και ο δράστης μιλούσε καμιά ώρα με τη γκόμενα,  χρεώνοντας τη συνδιάλεξη  στο τηλέφωνο των ταξιτζήδων.

Το κόλπο, επειδή ήταν καλοκαίρι, επαναλήφτηκε πολλές φορές. Οι χρεώσεις των συνδιαλέξεων τότε ήταν χειρόγραφες, γι αυτό το φέσι έφτασε με καθυστέρηση 3 - 4 μηνών στους ταξιτζήδες.
Προφανώς ο άγνωστος δράστης εργαζόταν στο εξωτερικό, κατάγονταν από κάποιο κοντινό χωριό της περιοχής και το καλοκαίρι επέστρεψε να κάνει τις διακοπές του.

Σημείωση :  Κάποιος πονηρούλης θα ρωτήσει. Γιατί ο δράστης δεν χρησιμοποίησε  τηλεφωνικό θάλαμο,  να ζημιώσει τον ΟΤΕ;  Και όχι τους ταξιτζήδες;
Διότι α) δεν γνώριζε τον αριθμό τηλεφώνου του τηλεφωνικού θαλάμου.
β)  όλοι οι αριθμοί τηλεφωνικών θαλάμων έληγαν και λήγουν σε 99. Η τηλεφωνήτρια των ΑΘΗΝΩΝ,  αν έβλεπε ότι ο αριθμός τηλεφώνου λήγει σε 99, αμέσως θα καταλάβαινε ότι το τηλέφωνο προορισμού δεν ανήκει σε ιδιώτη, αλλά στον ΟΤΕ.  Θα ειδοποιούσε την αστυνομία για να συλλάβει επ αυτοφώρω το δράστη.   
ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  Μάρτιος 2012. Κώστας Α. Παππάς

Διαβάστε την αστεία ιστοριούλα ο Γιάννης Σιάτος απ το Λούρο  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος