Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η υπάλληλος στους Αμπελοκήπους που έκλεψε και τον επιθεωρητή


Η Ά……..   τη δεκαετία του 1980,  παλιά υπάλληλος του Ταχυδρομείου Αμπελοκήπων,  λίγο πριν πάρει σύνταξη,  βρήκε ένα τρόπο να καλύπτει  τα έξοδα των τσιγάρων της.  Ένα πακέτο Μάλμπορο την εποχή εκείνη κόστιζε περί τις 500 δραχμές.
Στις θυρίδες συναλλαγής εκτός των πελατών  που εξοφλούσαν τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, πήγαιναν  και πελάτες ν αγοράσουν πολλά γραμματόσημα, διαφόρων αξιών,  για την ταχυδρόμηση διαφημιστικών εντύπων των επιχειρήσεών τους.

Όταν τύχαινε στην  Ά……..…. τέτοιος πελάτης,  με τζίρο δυο-τρία χιλιάρικα, του κρατούσε (για τα τσιγάρα της)  επί πλέον 70 ως 100 δραχμές.  
Αν ο πελάτης αναζητούσε το ποσό, η Ά……..….   έλεγε :
-          Συγνώμη Κύριε έκανα αθροιστικό λάθος ! του επέστρεφε ευγενικά τη διαφορά και τον «σταμπάριζε»,  ώστε αν ξανάρθει να του δώσει τα ρέστα σωστά.
Ένας  πελάτης υποψιάστηκε τη βρομοδουλειά. Όταν είδε ότι του κράτησε περισσότερα  χρήματα,   πήγε στο διευθυντή διαμαρτυρόμενος. Ο διευθυντής Γιάννης Μπάρλας απαντά:

-           Περιμένετε, θα της πω να σας επιστρέψει τη διαφορά.
Ο Πελάτης ισχυρίστηκε  ότι η κυρία το έκανε σκόπιμα και γι αυτό πρέπει να τιμωρηθεί.
-          Σήμερα δε θέλω να της πεις τίποτε, όταν ξανάρθω  θα μετρήσουμε γραμματόσημα - ρέστα και θα δεις ότι πάλι θα λείπουν, επεσήμανε ο πελάτης.

Την επόμενη φορά ο πελάτης ειδοποίησε τον διευθυντή.
-          Πάω να αγοράσω γραμματόσημα από την  Ά……..…..,  θα επιστρέψω να κάνουμε την καταμέτρηση.
 Όταν  ο πελάτης επέστρεψε με τα γραμματόσημα και τα ρέστα στα χέρια,  ο διευθυντής τον έφερε σε μένα που ήμουν κεντρικός διαχειριστής. Αφού μου εξήγησαν τι συμβαίνει καταμετρήσαμε τα γραμματόσημα και διαπιστώσαμε ότι από τα ρέστα έλλειπαν 80 δραχμές. Ο διευθυντής έφτιαξε ένα πρόχειρο πρακτικό, που συνυπογράψαμε και οι τρεις.

Μετά από μερικές ημέρες εμφανίζεται στις Θυρίδες συναλλαγής ο γενικός επιθεωρητής ΕΛ ΤΑ,   κ. Κουϊμτζής, τον οποίο η Ά……..… δε γνώριζε. Σαν πελάτης αγοράζει μια ποικιλία γραμματοσήμων,  δίνει ένα πεντοχίλιαρο και παίρνει τα ρέστα. Ο επιθεωρητής πηγαίνει στο γραφείο του διευθυντή, καταμετρά τα γραμματόσημα και διαπιστώνει έλλειμμα 120 δραχμών. 
Ο διευθυντής καλεί την Ά……..…..  στο γραφείο του και τη συστήνει στο γενικό επιθεωρητή, που είχε απλωμένα τα γραμματόσημα πάνω στο γραφείο.
Η Ά…….... χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της, χαιρετά εγκάρδια τον επιθεωρητή λέγοντας:
-          Τι κάνετε κύριε επιθεωρητά; πως είστε;  
-          Τι να κάνω,  καλά θα ήμουν αν δε μου έκλεβες τα ρέστα, απαντά ψυχρά ο επιθεωρητής. 
-          Για όνομα Θεού,  κύριε επιθεωρητά ! Εγώ να κλέψω εσάς; Να κλέψω το γενικό επιθεωρητή !  Με συγχωρείτε πολύ,  έκανα αθροιστικό λάθος !   Πόσες δραχμές λείπουν  κύριε γενικέ;  Αμέσως πάω να τις φέρω !
-          Άσε τα πολλά λόγια και κάθισε να σου πάρω μια κατάθεση, συνέχισε ο επιθεωρητής.
Τελικά η Διοίκηση τιμώρησε με πρόστιμο την  Ά……..…  και τη μετέθεσε σε άλλη υπηρεσία,  που δεν είχε σχέση με χρηματικές συναλλαγές,  μέχρι να βγει στη σύνταξη.  
Η ιστορία είναι πραγματική, το όνομα Ά............. είναι εικονικό. 
 ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,  Μάρτιος 2012 Κώστας Α. Παππάς



  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος