Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ρήγαινα, Εεε.. εσύ με τ αυγό


Τι δεκαετίες  50-60 στον κάμπο της Άρτας καλλιεργούνταν βαμβάκια, φασόλια και καλαμπόκια σε μεγάλες ποσότητες. Η σπορά, τα σκαλίσματα και η συγκομιδή την εποχή εκείνη γινόταν από εργάτες και εργάτριες.

Μια γυναίκα ιδιοκτήτρια πολλών στρεμμάτων του κάμπου, που  χρησιμοποιούσε καθημερινά πολλούς εργάτες και εργάτριες , άφησε εποχή στην Άρτα.
Για αρκετά χρόνια, για την αποδοτικότερη εκμετάλλευση των εργατών σκαρφίστηκε και χρησιμοποίησε το παρακάτω κόλπο.  

Η Ρήγαινα μυστικά σε κάθε εργάτη και χωρίς να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι εργάτες,  έδινε από ένα αυγό βραστό, δήθεν δείχνοντας την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την εργατικότητά του.   
Όταν το μεσημέρι από τη ζέστη η αποδοτικότητα  των εργατών έπεφτε,  η Ρήγαινα που τους παρακολουθούσε από απόσταση φώναζε.
Εεε.. εσύ με τ αυγό, σήμερα πολύ τεμπέλιασες !
Ακούοντας τη φράση αυτή, ο κάθε εργάτης νομίζοντας ότι απευθύνεται η αφεντικίνα αποκλειστικά σ αυτόν,  κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώσει την αποδοτικότητα του και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της.  

Με τον καιρό το μυστικό διέρρευσε και όλοι οι εργάτες πληροφορήθηκαν το κόλπο, γι αυτό και η Ρήγαινα σταμάτησε να μοιράζει στους εργάτες βραστά αυγά.  

Η μάνα μου που δούλεψε σ αυτήν, μου έλεγε ότι όσους εργάτες  – εργάτριες κι αν είχε,  τους επέβλεπε κάθε στιγμή όλους. Όταν πρωτοδούλεψε στη Ρήγαινα κι αυτή έφαγε το αυγό της !   
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Σεπτέμβρης 2012 Κώστας Α. Παππάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος