Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΛΛΩΝ 11. Προσεδάφιση στη Σελήνη

Πριν από χρόνια, η δημόσια τηλεόραση φιλοξένησε ένα ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής σχετικά με τις αλήθειες και τα ψέματα που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.


Η ωριαία παραγωγή (που έκτοτε… χάθηκε από τα αρχεία της ΕΡΤ!) παρουσιάζει βίντεο και ηχητικά που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.


προσεδάφιση Ιούλιος 1969

Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ:   Τον Ιούλιο 1969 ήμουν 16 ετών.  Απ ότι θυμάμαι το κρατικό ραδιόφωνο είχε εξαγγείλει ότι θα έχει απ ευθείας σύνδεση με τη ΝΑΣΑ για την περιγραφή της προσεδάφισης.  Πράγματι, στις 20 Ιουλίου πριν της  11 το βράδυ μεταδόθηκε το ιστορικό γεγονός.  Από τη βάση του Χιούστον ανακοινώθηκε ότι κάθοδος της σεληνακάτου Αετός διήρκησε 12 λεπτά και προσσεληνώθηκε με επιτυχία.  Οι αστροναύτες θα προετοιμαστούν για την έξοδο από το σκάφος και μετά από λίγες ώρες θα κατέβουν στο έδαφος της σελήνης.  Το κρατικό ραδιόφωνο μετά από 6 ώρες περιέγραψε και την κατάβαση των αστροναυτών στο έδαφος, αλλά εγώ κοιμήθηκε δεν παρακολούθησα την περιγραφή.   

Τον Οκτώβριο η Δημόσια τηλεόραση,  που τότε άρχισε να λειτουργεί πειραματικά,  ανακοίνωσε ότι θα  μεταδώσει το κοσμοϊστορικό γεγονός της προσσελήνωσης.  Τότε,  τα  καταστήματα δεν είχαν (δεν πωλούσαν)  τηλεοράσεις.  Μόνο ένα κατάστημα στην ΑΡΤΑ,  του «Στρατή» αν θυμάμαι καλά,  θα έδειχνε το θέαμα. Ήταν απόγευμα και πλήθος περιέργων μαζευτήκαμε εκεί στην οδό Σκουφά ν απολαύσουμε το θέαμα.  
Πράγματι, η Δημόσια τηλεόραση έδειξε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας ολίγων λεπτών.  Εμφάνισε το Αετός ν πλησιάζει το έδαφος της σελήνης  και σιγά – σιγά να ακουμπά σταθερά σ αυτό. Στη συνέχεια έδειξε τον αστροναύτη Αρμστρονγκ  να κατεβαίνει τη σκάλα και να πατά στο έδαφος, με την εξής περιγραφή «ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα».  Αφού κατέβηκε και ο δεύτερος αστροναύτης Όλντριν,  στερέωσαν  την Αμερικάνικη σημαία στ έδαφος της σελήνης.  Στο βίντεο ακολούθησε περιγραφή επισημαίνοντας  ότι οι δυο αστροναύτες έμεινα στο έδαφος της σελήνης 2,5 ώρες και περισυνέλεξαν δείγματα πετρωμάτων, σκόνης και βράχων  για επιστημονικά πειράματα.

Οπωσδήποτε η ΝΑΣΑ βιντεοσκόπησε επί 2,5 ώρες την γύρω περιοχή, αλλά στη δημοσιότητα δεν έδωσε ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο !
Προφανώς ήθελε να κρύψει λίγα ή πολλά μυστικά.

Κώστας Α. Παππάς.   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015.      

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Κάμερες τροχαίας από την ΑΡΤΑ ως το ΡΙΟ




      
      Προ ημερών συνάντησα στην Αθήνα ένα συμπατριώτη, Αρτινό κάτοικο, ο οποίος  είπε ότι οι κάμερες στην περιοχή λειτουργούν. Πρόσφατα έλαβε ειδοποίηση που έγραφε να παρουσιαστεί στο Α.Τ. με την άδεια οδήγησης για την παραλαβή προστίμου 350 ευρώ και την αφαίρεση της άδειας οδήγησης, επειδή το 2013 κάμερα τροχαίας κατέγραψε το αυτοκίνητό του να έχει υπερβεί το όριο ταχύτητας.

 Την τελευταία φορά που ερχόμουν από την ΑΡΤΑ στην ΑΘΗΝΑ προσπάθησα να εντοπίσω και να σημειώσω τα σημεία που υπάρχουν κάμερες από την Άρτα ως το Ρίο. Εκείνες που εντόπισα είναι στα σημεία:  
1.       Στη τελευταία στροφή πριν φτάσουμε στο Μενίδι.
2.       Στο Λουτρό (πινακίδα 50). Στην είσοδο και στην έξοδο (2 κάμερες).
3.       Άγιος Στέφανος, λίγο πριν τη διασταύρωση Μεσολογγίου, πολύ κοντά στη γέφυρα που κατασκευάζεται για την παράκαμψη της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ.
4.       Στη δεύτερη είσοδο - έξοδο Μεσολογγίου και στα ρεύματα (2 κάμερες).  
5.       Στη γέφυρα Ευήνου και στα δυο ρεύματα (2 κάμερες).
6.       Στο χωριό Γαβρολίμνης.  
Ελπίζω ότι τις κατέγραψα όλες.
Σημειωτέο είναι ότι οι κάμερες δεν γράφουν όλες τις ημέρες, διότι πολλές φορές δεν έχει τοποθετηθεί φωτογραφικό φιλμ.  
Δείτε και ένα βιντεάκι «έτσι θα κάνεις τις πινακίδες σας αόρατες».
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Κώστας Α. Παππάς
Δεν θα συνιστούσα να εφαρμόσετε τέτοια κόλπα 





Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πολύ σοβαρά προβλήματα από καιρικά φαινόμενα στην Άρτα



Από νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του κάμπου, άρχισαν να ανησυχούν από την άνοδο της στάθμης στο Υδροηλεκτρικό Φράγμα Πουρναριού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για προληπτικούς λόγους,  η Αστυνομία  ζήτησε την εκκένωση στα χωριά Γλυκόριζο, Κεραμάτες, Ακροποταμιά, Παχυκάλαμος, Νεοχώρι,  Κομμένο, κ.α. 

δεξιά άκρη του φράγματος


1-2-2015 στις 5 το πρωί, παρόλα που δούλευαν όλες οι τουρμπίνες του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος η στάθμη της λίμνης ανέβαινε 25 εκατοστά την ώρα.   Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στην δεξιά πλευρά  του φράγματος, υπάρχει μια τεράστια υδραυλική πόρτα (εκχειλιστής ασφαλείας του φράγματος).  O αρμόδιος φορέας (ΔΕΗ) για την αποφυγή υπερχείλισης,   άνοιξε τον εκχειλιστή.  
Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης 2.500 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο αφέθηκαν ελεύθερα από την υδραυλική εγκατάσταση υπερχείλισης.  Οι κοίτες του Αράχθου υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα  να κινδυνέψουν απ την πλημμύρα όλα τα χωριά του κάμπου που είναι δίπλα στις κοίτες  του Αράχθου.  Αργότερα ο αρμόδιος φορέας μείωσε την απελευθέρωση υδάτων στα 1.800 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο και ο κίνδυνος υπερχείλισης  του ποταμού περιορίστηκε.  Ίσως για πρώτη φορά ανοίχτηκε ο εκχειλιστής  του φράγματος και γι αυτό δεν υπήρχε  η τεχνογνωσία πόσα κ. μ. / sec αντέχουν οι κοίτες του Αράχθου.   
Στα προαναφερθέντα χωριά του κάμπου συνέβαιναν παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα και πριν την κατασκευή του φράγματος (1980).

Ο πρώτος εργολάβος εγκαταστάθηκε στο έργο στις 21 Ιουνίου 1976. Κατά την περίοδο κατασκευής του φράγματος 1976-1980, ο ποταμός είχε εκτραπεί με την σήραγγα εκτροπής, πού είχε κατασκευαστεί στο δεξιό έρεισμα.
Φωτογραφία απ την αριστερή άκρη του φράγματος

Γιοφύρι Άρτας  1 ΦΕΒ. 2015





Σύμφωνα με πληροφορίες του blog  «ΑΕΤΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ»: 
Από εχτές αργά την νύχτα από της ισχυρές βροχόπτωσης και καταιγίδες με αποτέλεσμα την αύξηση τον υδάτων, ο ποταμός Αχελώος να έχει ξεχειλίσει και να περνάει πάνω από την Γέφυρα Κοράκου και να έχει διακοπή η κυκλοφορία Άρτα - Καρδιτσα., μέσω αυτής της γέφυρας

Κατέρρευσε το γιοφύρι της Πλάκας






Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία των Τζουμέρκων το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα (ίσως και στα Βαλκάνια), με τόξο ανοίγματος 40 μέτρων και ύψος περίπου 20 μέτρα γεφύρι της Πλάκας κατέρρευσε λόγω του όγκου του νερού  από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

romiazirou.blogspot.gr


metar.gr  1 - 2 - 2015