Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η «επιθεωρητίνα» κατηγορούμενη

       Ο Κώστας Πλακούτσης,  καταγόμενος απ την Καλεντίνη, μετά από πολλά χρόνια ως δάσκαλος,  προήχθη  επιθεωρητής στα Γιάννενα.  Παντρεύτηκε τη συγχωριανή του Ελένη, δραστήρια και έξυπνη γυναίκα, αλλά χωρίς σπουδές. Το επάγγελμά της ήταν  οικιακά.
Ο επιθεωρητής, όπως ήταν φυσικό,  λάβαινε και  γράμματα από δασκάλους και δασκάλες που υπηρετούσαν κυρίως σε απομεμακρυσμένα χωριά του νομού Ιωαννίνων. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες συνήθως ζητούσαν απ τον επιθεωρητή μια μετάθεση σε  σχολείο μέσα ή κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η Ελένη, προφανώς “λίγο ζηλιάρα”  άνοιγε και διάβαζε τα γράμματα, επειδή υποψιαζόταν ότι κάποια από αυτά τα έγραφαν δασκάλες, οι οποίες επεδίωκαν “κάτι περισσότερο απ τη μετάθεση”.


Ο επιθεωρητής νομοταγής στο έπακρον, επέμενε ότι η πράξη αυτή ήταν ανεπίτρεπτη. Πάμπολλες φορές την επίπληξε τονίζοντας ότι και το σύνταγμα κατοχυρώνει το απόρρητο των επιστολών, ενώ η δικαιοσύνη επιβάλλει πολύ αυστηρές ποινές στους παραβάτες.  Η «επιθεωρητίνα» έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια “τα περί επιστολικού απορρήτου”.  Απ τα πολλά ο επιθεωρητής δεν άντεξε άλλο και έκανε μήνυση στην γυναίκα του για  παράβαση νομοθεσίας επιστολικού απορρήτου.

Μετά την εξέταση του επιθεωρητή και την απολογία της κατηγορουμένης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον επιθεωρητή:  
-          Κύριε Πλακούτση επιμένετε ότι η γυναίκα σας ανοίγει την προσωπική σας αλληλογραφία; Γνωρίζετε ότι ό νόμος στην προκείμενη περίπτωση είναι πολύ αυστηρός;
-          Το γνωρίζω και επιμένω να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας, απαντά ο επιθεωρητής.
-          Κύριε Πλακούτση, η γυναίκα σας είναι ανεπάγγελτη, μη έχοντας χρήματα να πληρώσει, θα πάει φυλακή !  επέμενε ο πρόεδρος.
-          Κύριε πρόεδρε, επιμένω να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας, δεν θα φυλακιστεί, εγώ θα πληρώσω, αλλά πρέπει να μάθει ότι τα γράμματα των δασκάλων δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα διαβάζει.
Έτσι ο πρόεδρος καταδίκασε την Ελένη. O επιθεωρητής εξαγόρασε την ποινή. Η Ελένη "έκοψε την κακιά συνήθεια”  διότι την επόμενη φορά   συχώρεση λόγω αμάθειας δεν θα υπήρχε. (Αφηγήσεις του Λάμπρου).
Κώστας Α. Παππάς.  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος