Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

και «έτρεχεν» ........ ο Μιχάλης να προλάβει τις κάρτες και έτρεχαν τα παιδιά που νόμιζαν ότι τα «κυνηγούσεν» ...... (κουζουλάδες)

Ο μπατζανής* μου ο Γιώργος, κατάγεται από τους Βωλεώνες Αμαρίου (Κρήτης). Η περιοχή Αμαρίου είναι στους πρόποδες (Δυτικά) του Ψηλορείτη.

Ψηλορείτης amariotes.gr
Ο Γιώργος παιδάκι των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου, το Πάσχα κατέβηκε στο Ρέθυμνο και επισκέφτηκε το μεγαλύτερο αδελφό του, Μιχάλη. Εκεί έκανε παρέα με ένα άλλο συνομήλικο παιδάκι της γειτονιάς. Ο Μιχάλης στρατιωτικός, τηρώντας τα έθιμα, έγγραψε μερικές Πασχαλινές ευχετήριες κάρτες και φώναξε το Γιώργο και φίλο του να τις ταχυδρομήσουν.
Γιώργο, πάρε τις κάρτες και λεφτά, θα πάτε στο Ταχυδρομείο, θα αγοράσετε γραμματόσημα και ύστερα θα ρίξετε τις κάρτες στο γραμματοκιβώτιο, λέει ο Μιχάλης.
Τα παιδιά φτάνοντας στο Ταχυδρομείο, διαπίστωσαν ότι το γραμματοκιβώτιο δεν το φύλαγε! κανένας. Αφού κανένας δεν μας βλέπει, κορόιδα είμαστε να αγοράσουμε γραμματόσημα; σκέφτηκαν τα παιδιά. Βεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά,  πως κανείς δεν τα  βλέπει και έριξαν τις κάρτες στο γραμματοκιβώτιο χωρίς να κολλήσουν γραμματόσημα.  

Χαρούμενα γύρισαν στο σπίτι και επέστρεψαν όλα τα χρήματα στο Μιχάλη, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να αγοράσουν γραμματόσημα.
Ο Μιχάλης θύμωσε και «έτρεχεν» ……… να προλάβει τις κάρτες στο Ταχυδρομείο, έτρεχαν και τα παιδιά που νόμιζαν ότι τα «κυνηγούσεν» ……..    

μπατζανής* = μπατζανάκης
την κουζουλάδα ομολόγησε ο ίδιος ο δράστης.  
Αύγουστος 2011 Κώστας Α. Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος