Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Το πειραματόζωο της Ευρώπης

Πλησιάζει η 29η Δεκεμβρίου 2014, η τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας. Είναι βέβαιο και αυτή τη φορά ότι δε θα εκλεγεί πρόεδρος και θα ανοίξει ο δρόμος για εκλογές και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λοιπόν οι διεθνείς τοκογλύφοι θα πετύχουν το σκοπό τους. Το  “πειραματόζωο  Ελλάδα” θα είναι στα χέρια τους. Θα το “εμβολιάσουν με την επάρατο” και θα περιμένουν  το “επώδυνο τέλος της”. 
Σκοπός των διεθνών τοκογλύφων ήταν και παραμένει η καταστροφή της Ελλαδίτσας για να συνετιστούν Ιταλοί,  Ισπανοί,  Πορτογάλοι και όποιοι άλλοι μιμητές της.  Οι εκπρόσωποί τους,   Σόιμπλε και  Μέρκελ  "θυσιάζοντας την Ελλάδα"   επιδιώκουν  να εκμηδενιστούν οι αντιδράσεις του λαών  και οι Γερμανία να περάσει σ όλη τη Νότια Ευρώπη   οικονομικούς περιορισμούς χωρίς αντιδράσεις.
Ο Σαμαράς  πέτυχε κάποιους οικονομικούς στόχους, που εμποδίζουν τα σχέδιά τους και γι αυτό απεφάσισαν να τον “θυσιάσουν στο βωμό της τοκογλυφίας”. 

        Εμείς οι Αρτινοί και ιδιαίτερα ημείς οι Καλεντινιώτες θα έπρεπε να Ψηφίσουμε Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 80%. Όλοι θα θέλαμε να βγει και ένας πρωθυπουργός από την Άρτα. Αλλά πώς να σε ψηφίσω ρε Αλέξη;  όταν λες πως θα  διαγράψεις το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους και πως θα μοιράσεις σ όλους αυξήσεις;   Αν όλα αυτά δεν είναι μόνο και μόνο ανεκπλήρωτες προεκλογικές  υποσχέσεις,  φοβάμαι ότι θα περάσουμε πολύ δύσκολες μέρες.  

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν είμαστε ο περιούσιος λαός της γης, που δανειζόμαστε αφειδώς, διαγράφουμε τα παλιά μας δάνεια, δανειζόμαστε εκ νέου και “ζωήν χαρισάμενοι”.  Η περίοδος των παχουλών αγελάδων τελείωσε. Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον αγελάδες.  

Μετά το 1980 όλοι οι πολιτικοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προεκλογικά  υπόσχονται πολλά και όταν πάρουν την Κυβέρνηση πράττουν τα αντίθετα.  Ο Αλέξης Τσίπρας  αν δεν κάνει τα ίδια με εκείνους, τότε 
οι δικές μου προβλέψεις, οι προβλέψεις, ενός απλού 60ρη ψηφοφόρου, είναι  οι εξής:
1.      Ο Αλέξης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει Πρωθυπουργός.
2.      Στις διαπραγματεύσεις,  η ΤΡΟΙΚΑ θα του ζητήσει πολύ περισσότερα από εκείνα που ζητούσε στο Σαμαρά, προφασιζόμενη ότι η Ελληνική οικονομία το τελευταίο δίμηνο επιδεινώθηκε.  Η κυβέρνησή του (σύμφωνα με τις διακηρύξεις της *) θα αρνηθεί τους όρους παράτασης του μνημονίου. Ο κ. Σόιμπλε θα απαντήσει  “Yγιαίνεται και ευτυχείτε κ. Τσίπρα και εσείς και ο λαός σας”,  αλλά σε “δόσεις και νέα δάνεια μην ευελπιστείτε”!
3.      Θα ζητήσει διαγραφή μικρού ή μεγάλου μέρους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου θα  απαντήσουν  ΟΧΙ.  Ακόμη και η ΚΥΠΡΟΣ θα απαντήσει ΟΧΙ.
4.      Σε συνέχεια των παραπάνω, την άνοιξη  2015 η Ελληνική οικονομία, λόγω αβεβαιότητος,  θα επιδεινωθεί. Οι καταθέσεις θα μειωθούν**,  η ρευστότητα των τραπεζών θα πλησιάσει τα όρια του πανικού, οι τρέχουσες συναλλαγματικές ανάγκες θα είναι επιτακτικές.  Όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες εξόφλησης των παλαιών δανείων - τοκοχρεολυσίων - ομολόγων, τα σπρέντ θα ανεβαίνουν στο “Θεό”.   Η Κυβέρνηση θα ζητά οικονομική βοήθεια και η Μέρκελ θα απαντά:  Οικονομική Βοήθεια θα σας  δώσουμε μόνο αν υπογράψετε νέο μνημόνιο (πιο επαίσχυντο και από εκείνο της συγκυβέρνησης «ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ»). 
5.      Ο ΘΕΟΣ  ΝΑ ΒΑΛΕΙ  ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ . ……. και στα οικονομικά και στα Εθνικά ζητήματα. Οι τοκογλύφοι πάντα ήταν επικίνδυνοι και αδίστακτοι.  .........
   


        Ποιος Αλέξης Τσίπρας,  ποια «Ελλαδίτσα»  μπορεί να τα «βάλει» με το λόμπι της διεθνούς τοκογλυφίας!  όταν οι κυβερνήσεις των ισχυρότερων κρατών της γης είναι τα «πιόνια» της;  Δεν βλέπετε ότι ό Πούτιν μόλις κούνησε το δάκτυλό του έπεσαν να τον καταβροχθίσουν;  Μέσα σε λίγους μήνες το ρούβλι έχασε την μισή του αξία και η Ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. 


Εύχομαι να μη συμβεί τίποτε από τα παραπάνω. Εύχομαι για το καλό όλων μας,  να κάνω λάθος.   Εύχομαι,  ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει ένας πετυχημένος πρωθυπουργός, καμάρι όχι μόνο των Αρτινών, αλλά και όλων των Ελλήνων.  

* Καθημερινά υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν θα παρατείνουν, αλλά ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους.  
** οι καταθέσεις θα μειωθούν όχι επειδή θα "αποσύρει ο Άδωνις  τις δικές του",  αλλά επειδή ο λαός θα φοβάται μήπως και οι δικές του καταθέσεις έχουν την ίδια τύχη με εκείνες των Κυπριακών Τραπεζών. 

ΑΠΟΨΕΙΣ.   27 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ  2014. Κώστας Α. Παππάς.     


  

 




11 σχόλια:

  1. 26-1-2015. Επί 3 ημέρες ακολούθησαν πανηγυρισμοί και βαρύγδουπες εξαγγελίες παροχών από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης.
    Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί κυκλοφορούν χωρίς γραβάτες και χωρίς πολυτελή αυτοκίνητα.
    Ο Βαρουφάκης κυκλοφορεί με μηχανή. Συναντιέται με Ντάισελμπλουμ, το παίζει τσαμπουκάς και αποθεώνεται από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Τις επόμενες ημέρες πάλι χωρίς γραβάτα, με το ίδιο ύφος, πάντα τσαμπουκάς, συναντιέται και με άλλους ηγέτες της Ευρώπης. Μόνο τον Σόιμπλε «γλύφει» αλλά εκείνος δε μασάει. Λίγο έλειψε να ανακηρυχτεί μυθικός ήρωας από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Στις δημοσκοπήσεις οι Έλληνες ψηφοφόροι με ποσοστά ως 80% είναι ενθουσιασμένοι από τη στάση της Κυβέρνησης. Κάτι ανάλογο συνέβη και τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης "Παπαδήμου" (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011).
    16-2-2015 Ενώ αναμενόταν, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, να πλησιάσουμε κάποια συμφωνία, το eurogroup παρουσίασε στον κ. Βαρουφάκη ένα σκληρό κείμενο. Ομόφωνα όλες οι χώρες ζητούν τη συνέχιση του μνημονίου. Ούτε η Κύπρος δε στήριξε τις απόψεις «Βαρουφάκη». Ο Βαρουφάκης δεν δέχτηκε τους όρους του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομισιόν: «Έχουμε μόνο σχέδιο Α και αυτό είναι η επίτευξη συμφωνίας».
    Μοσκοβισσί: Η Ελλάδα να ζητήσει άμεσα παράταση - Δεν υπάρχει Plan B.
    Προκλητική η Die Welt: Μην κλείνετε διακοπές στην Ελλάδα. Θα έρθει η δραχμή και θα πληρώσετε λιγότερα!
    Η απειλή ενός Grexit έχει αναγκάσει τους Έλληνες να τραβήξουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, περί τα 20 δις ευρώ, ώστε να προστατευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. …. »
    ΆΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ: Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες - Νόμιζα ότι θα καταργήσουμε την Τρόικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To eurogroup ενέκρινε το πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Παρατείνεται επί 4μηνο το πρόγραμμα (μνημόνιο). Φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μερικών μέτρων από τα οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για την ανακούφιση των ανέργων και δυστυχούντων. Τράπεζες και οικονομία αναμένεται να ηρεμήσουν.
    Ο χρόνος θα δείξει αν η κυβέρνηση πέτυχε κάτι σημαντικό όπως ισχυρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα αποθεματικά έφτασαν στο ναδίρ. Το Μάρτη απαιτούνται 7,2 δις ευρώ και δεν υπάρχει «σάλιο». Μέχρι και τα αποθεματικά των Νοσοκομείων αναζητήθηκαν! Ο Βαρουφάκης ελπίζει ότι η Ε.Ε. δεν θα μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε.
    Πέρασε ένας μήνας και κανένα νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε στη βουλή!
    Προέχουν τα νομοσχέδια ανθρωπιστικής βοήθειας και οι 100 δόσεις στην εφορία. Εδώ και 15 ημέρες λένε: θα κατατεθούν τη Δευτέρα . την Τετάρτη … την Παρασκευή … τη Δευτέρα ……
    Η κυβέρνηση δεν το μαρτυράει, αλλά η αλήθεια είναι ότι στέλνουν με mail τα νομοσχέδια και οι "εταίροι" τα απορρίπτουν λέγοντας: δε μας αρέσει στείλτε μας άλλο, κι άλλο, κι άλλο. ……. Σαν το δάσκαλο που βάζει τιμωρία το μαθητή!
    Η Ν.Δ. φερόταν εξυπνότερα: Γράψτετο εσείς και στείλτετο να το περάσουμε στη βουλή για ψήφιση έλεγαν στους «εταίρους» !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεπανάληπτο αλαλούμ.
    Το αλαλούμ που έχει προκληθεί και συνεχίζεται να προκαλείται από τις δηλώσεις στο «πόδι» των υπουργών, είναι ανεπανάληπτο. Οι επιπτώσεις τους καθολικές σε κάθε δραστηριότητα. Σε σημείο τέτοιο, που ακόμη και αν όλα πάνε θετικά στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, η ζημιά που ήδη έχει υποστεί η Ελλάδα και ιδίως η οικονομία είναι ανυπολόγιστη. Δυστυχώς οι μέρες που διανύουμε θυμίζουν τις ημέρες διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που παρά τις προειδοποιήσεις για τα ελλείμματα κλπ., αυτός μοίραζε επιδόματα, υποσχέσεις, εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το έλλειμμα και να οδηγηθεί σε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα, τις επιπτώσεις των οποίων βιώνουμε μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Δεν θα γίνουμε πολιτικό πειραματόζωο» δήλωσε χθες 18 Μαρτίου 2015 ο Πρωθυπουργός. Αυτός είναι και ο τίτλος της ανάρτησή μας.
    Το ευχόμαστε κ. Πρωθυπουργέ, αλλά το μέγα λάθος ήταν ότι βιαστήκατε να σύρετε το Σαμαρά σε εκλογές. Αν γινόσαστε πρωθυπουργός μετά τις Ισπανικές εκλογές (ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2015) τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα. Έτσι ο ΠΟΝΤΕΜΟΣ θα έβγαζε το ¨φίδι απ την τρύπα¨ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Γιατί τόση βιασύνη;
    Φίλος μου αστειευόμενος απάντησε: Πολλοί απ τις συνιστώσες είναι και μεγάλης ηλικίας. Είχαν το φόβο μήπως του χρόνου δεν προλάβουν να γίνουν Υπουργοί !

    Πληθαίνουν οι κυβερνητικές φωνές που μιλούν για χρηματοδοτική ασφυξία σε δημόσια, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.
    Σήμερα τα επιτόκια των τριετών ομολόγων έχουν ξεπεράσει το 21%. Έπεσαν σπόντες και για κούρεμα καταθέσεων «θυμηθείτε τη περίπτωση της Κύπρου ….. όλα τα σενάρια εξετάζονται» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά την άποψή μου, ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνάντηση με την Μέρκελ ήταν άψογος. Δεν είπε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Εκπροσώπησε άξια την Ελλάδα. Ελπίζω να διδαχθούν και οι υπουργοί του, που μέχρι τώρα το έπαιζαν τζάμπα μάγκες. Η εξωτερική πολιτική απαιτεί σύνεση και διπλωματία, όχι τσαμποκαλίκι! Το ψέμα και ο τσαμπουκάς περνούν μόνο σ εμάς του Έλληνες και όχι στους «εταίρους».

    Επίσης θετικά ήταν και τα στοιχεία των εκλογών Ισπανίας Γαλλίας. Οι PODEMOS ήρθαν τρίτοι με ποσοστό 14% και η Μ. ΛΕΠΕΝ δεύτερη με ποσοστό 25%. Όσο οι PODEMOS και ΛΕΠΕΝ απομακρύνονται από την εξουσία, τόσο απομακρύνονται και οι φόβοι οι Ελλάδα να γίνει «πειραματόζωο της Ευρώπης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φτάσαμε στις 15 Μάη και κάνοντας μια ανασκόπηση διαπιστώνω ότι όλες οι προβλέψεις δυστυχώς επαληθεύτηκαν.
    Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Η συζήτηση διαγραφής μέρους του χρέους αποκλείστηκε απ την πρώτη συνάντηση. Στις 20 Φλεβάρη Όχι μόνο δέχτηκε αλλά παρακάλεσε να γίνει τετράμηνη παράταση του μνημονίου!
    Οι αποφάσεις στο EURO GROUP παίρνονται με ψήφους 18/1. Ούτε η Κύπρος δε μας στηρίζει!!!
    Η ρευστότητα των τραπεζών βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Περισσότερα από 30 δις ευρώ απεσύρθησαν απ τις Ελληνικές τράπεζες. Τα σπρέντ θυμίζουν χρεοκοπημένη χώρα.
    Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς καθημερινά πάνε απ το κακό στο χειρότερο. Καθημερινά οι εταίροι (ΤΡΩΙΚΑΝΟΙ) ζητούν απ την κυβέρνηση πολύ περισσότερα από ότι ζητούσαν στον Σαμαρά. Ένα τρίτο μνημόνιο είναι στα σκαριά με πολύ επώδυνους όρους.
    Περιττεύουν τα δικά μου σχόλια μπροστά στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου.

    «Σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ -αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι, αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στο MEGA o αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «έχουμε μπλέξει, αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας» …… http://www.alphatv.gr/news/politics/diloseis-al-mitropoyloy-gia-ti-diapragmateysi-me-toys-thesmoys

    «Ο Θεός να μου δώσει δύναμη να μη δειλιάσω αλλά μέχρι τότε θα αγωνιστώ να πείσω την κυβέρνηση και τον πρόεδρό μου να μην εισηγηθούμε τέτοια μέτρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήρθε. Η ώρα. Ο θεός να βάλει. Το. Χέρι. Του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε Τσίπρα
    Μας πούλησες παλιόπαιδο.
    Θα σε πουλήσουμε κι εμείς.
    Όλοι Λαφαζάνη, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου Θα ψηφίσουμε
    Αν τολμάς κάνε πάλι εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος